luni, 14 martie 2011

Cum definim serialul Cozonacii?

Dospiți din aluatul derutatului de mall, pentru care realitatea concretă este des echivalentă celei virtuale, COZONACII sunt obținuți din cea mai fină făină a tranziției de la Hi5 la Facebook, pe care a produs-o grâul cultivat pe vremea când înghețata se făcea în cada unei garsoniere și sucul se cumpăra de la Tec.

COZONACII este un serial ale cărui episoade apar neregulat și conțin transfigurarea în imagini a unor bancuri seci și scurtcircuite ale imaginației cetățeanului din spatele acestui proiect. Un episod are o durată de puțin peste cinci minute și este o înșiruire de scene de inacțiune și stagnare de un suspans maladiv, balanțate de părți violente care întrec orice ispravă a nemuritorului Chuck Norris. Pentru ca rețeta să fie completă avem și iubire pură de tip virginal, manifestată prin declarații de dragoste care umezesc ochii celor suferinzi de conjunctivită acută.

După ce a emoționat prin munca sa zeci de cupluri de însurăței care s-au privit dansând Pinguinul și Brașoveanca, tânărul regizor s-a hotărât să se dedice artei și a implicat în acest demers câțiva tineri actori amatori de la care a obținut suficient pentru ca acest serial să se bucure de un succes mai mare decât au filmele dentare.

COZONACII nu este un film pentru cocalari, campioane, printzese, shefutzi, dansatori pe mese la serile lăutărești și june cu IQ de găină gletuite pe meclă cu CM 11 de la Ceresit pentru seara latino. Dacă spunem despre COZONACII că este cea mai profundă și consistentă manifestare culturală a generației hamburgăr sucevene nu greșim deloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu